Tuesday, April 1, 2014

Cum o fi sa traiesti intr-un oras civilizat?

Zilele acestea am vizitat Budapesta. Un oras de n ori mai civilizat fata de Bucuresti si care ofera multe posibilitati pentru a fi vizitat. Am fost impresionata de frumusetea orasului. Ma asteptam sa fie frumos, dar nici chiar asa. In primul rand te uimeste curatenia din oras. In al doilea rand te uimeste faptul ca toata lumea este dispusa sa te ajute si in al treilea rand te uimeste cat de mult stiu vecinii nostri sa faca turism. Sunt cu cel putin zece clase peste noi. Ma tot gandeam ok, pana acum a mers bine, dar sigur se va intampla ceva care sa imi schime impresia. Pana la urma nu a fost asa. Am plecat super incantata de acolo si am realizat ca noi mai avem asa vreo 20 de ani de recuperat. Alti turisti in oras? Era plin. Ma gandeam ca taman in perioada asta a anului nu  vor fi cine stie ce turisti dar se pare ca m-am inselat amarnic. Obiectivele frumos structurate in traseul autobuzului cu care se viziteaza orasul. Preturile nu foarte mari, astfel incat sa isi poata permite oricine.
Slava domnului ca m-am intors. Nu cred ca m-as fi putut obisnui cu civilizatia din tara vecina :))))))))
Cum m-am intors dau in trafic peste senatorul Croitoru un om care se vrea civilizat. Claxoane, claxoane, claxoane, ca atat a invatat de cand e senator: ca el are prioritate. Ce-i drept, cel din fata lui se incadrase prost, dar asta nu ii dadea dreptul sa claxoneze ca descreieratul. Apoi, unul dintre participantii la trafic, un pieton, ii atrage atentia, domnul senator se enerveaza, deschide geamul si incepe sa injure ca la usa cortului. inchide geamu mai merge putin si iar deschide geamul sa-l boscorodeasca pe pieton: "Te mai dor ma timpanele?", il intreaba senatorul nostru pe cel care a avut nerusinarea ordinara sa ii atraga atentia. Deja fierbeam, am intervenit in discutie si i-am precizat si eu senatorului ca pe toti ne dor timpanele. Mare mi-a fost mirarea cand cei din spatele meu au inceput si ei sa comenteze la adresa domnului. Ce a facut senatorul? A inchis frumos geamul si s-a calmat. Bravo romani! M-am simtit mandra! Asa atitudine mai rar pe strazile din Bucuresti.
Acum sunt plina de energie pozitiva. Ma duc sa semnez un contract cu o firma care ofera servicii salarizare sa scap de niste hartii care nu mi plac.

No comments:

Post a Comment